11 Şubat 2011 Cuma

Belediye Önünde Protesto

Halkalı Ziraat ve Tarım Lisesi'nin de içinde bulunduğu arazinin Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne kiralanmasını protesto eden bir grup Küçükçekmece Belediyesi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Kendilerine Küçükçekmece Yaşam ve Çevre Meclisi adını veren grup, Halkalı Ziraat ve Tarım Lisesi arazisinin İlim Yayma Vakfına bağlı Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne dönüştürüldüğünü ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın buna aracılık yaptığını iddia etti. 'Çevremize ve Yaşamımıza Sahip Çıkıyoruz' yazılı bir pankartla belediye önüne gelen yaklaşık 50 kişilik grup, "Ranta değil insana yatırım" sloganı attı. Yapılan basın açıklamasınının ardından grubun içinden 5 kişi belediye meclis toplantısına katılmak için Belediye binasına girdi. Bu arada Halkalı Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Halkalı Ziraat ve Tarım Lisesi'nin içinde bulunduğu yerleşkenin girişine Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğü tabelasının asılması dikkat çekti.

OKUL HAKKINDA
Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un da öğrenim gördüğü ve Halkalı Ziraat Mektebi olarak bilinen okul, 1891 yılında eğitim öğretime başladı. 1896’dan itibaren mezun veren okul, o dönemde dört yıllık bir yüksek ziraat eğitimi vermedi. Bu okula daha sonra ormancılık ile ilgili dersler de eklenerek okulun adı Halkalı Ziraat ve Orman Mekteb-i Âlisi olarak değiştirildi.

1910’da Orman Mekteb-i Âlisi kurulmuş ve ormancılık eğitimi bu okuldan ayrıldı. Bundan sonra, Halkalı Ziraat Mekteb-i Âlisi adını alan okul, eğitimine I. Dünya Savaşı sırasında ara verdi. 1928 yılında, Halkalı Ziraat Mektebi kapatıldı. Okul bu tarihten sonra eğitim öğretime Halkalı Ziraat ve Tarım Lisesi olarak devam etti.

Özgür ALTUNCU- Zafer KARAKOÇ- İSTANBUL- DHA/07.02.2011 17:45/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder